Kategórie

logo
Ako sa chrániť pri prechádzke v tomto období? | E-kociky
21 Apr

S príchodom jari nás čoraz viac láka von pekné počasie a hrejivé slnečné lúče. Práve toto obdobie je tým najideálnejším na príjemné rodinné prechádzky. Ako ale chodiť na prechádzky pri súčasnej situácii vo svete a pri opatreniach, ktoré by sme ako poctiví občania mali svedomito dodržiavať?  

V súčasnosti je najviac IN výzva ostaňme doma, ktorú aj my v záujme ochrany zdravia nás všetkých plne podporujeme. Všetci ale vieme, že sedieť doma v obývačke dlhé týždne nie je jednoduché, obzvlášť ak máte doma aj neposedného objavovateľa. Psychológovia dokonca odporúčajú ísť sa raz za čas prevetrať niekam von. Rovnako nastanú aj situácie, kedy vyjsť z domu naozaj musíme - napríklad ak je mamička sama doma so svojím bábätkom a potrebuje si ísť niečo nakúpiť. Ako teda postupovať pri týchto situáciách?  

Prvoradá je bezpečnosť

Keď sa rozhodnete opustiť priestor svojho bytu, je potrebné v prvom rade dbať na všetky bezpečnostné nariadenia. To znamená snažiť sa vyhýbať priestorom s vyššou koncentráciou ľudí a používať základné ochranné pomôcky na zakrytie tváre a prípadne aj rúk. Takisto je nevyhnutné vo zvýšenej miere dodržiavať osobnú hygienu a okrem svojich rúk dôkladne dezinfikovať aj predmety, ktoré sme mali so sebou. Takými môže byť kočík, ale aj detská fľaša, ktorú vaše bábätko často používa.

Možností na dezinfekciu je mnoho

Dezinfekcia rúk: Na dôkladnú dezinfekciu rúk úplne postačí aj klasické mydlo s vodou. Čo však robiť, ak práve nemáte prístup k umývadlu? Napríklad ak ste práve vyšli z obchodu alebo vystúpili z MHD? Na trhu existuje množstvo dezinfekčných prípravkov alebo gélov, ktoré sú založené na rôznych bázach.

Dezinfekcia predmetov: Okrem čistoty rúk je potrebné po príchode domov dostatočne očistiť aj rôzne predmety, akými sú už spomínaný kočík či detská fľaša. Opäť máme k dispozícii množstvo rozličných prípravkov od vlhčených obrúskov až po rozličné spreje určené na dezinfekciu.

Spoločné riešenie? Ak však nechcete so sebou nosiť tašku plnú rôznych prípravkov, existuje riešenie, ktoré je možné aplikovať ako na predmety, tak aj na ľudskú pokožku. Dokonca aj na citlivú detskú pokožku. Je ním na prírodnej báze vytvorený čistiaci prostriedok od spoločnosti Aquaint.

Prečo práve tento prostriedok?

Našim odporúčaním a voľbou č.1 je práve táto čistiaca voda Aquaint v mechanickom rozprašovači. Je to hlavne preto, že je odlišná od iných čistiacich prípravkov. Tie sú taktiež účinné, no vo väčšine prípadov obsahujú alkohol a tým vysušujú pokožku. V čom je teda iná?

  • - na trhu je už 7 rokov, je dostatočne otestovaná časom
  • - neobsahuje žiaden alkohol, konzervanty, ani parfémy
  • - je kombináciou obyčajnej vody a kyseliny chlórnej (HClO), ktorá bežne vzniká aj v ľudskom tele ako produkt nášho imunitného systému
  • - je vyrobená na 100 % prírodnej báze
  • - vhodná a bezpečná pre deti od narodenia, ideálna na citlivú pokožku
  • - otestovaná maximálna neškodnosť pre oči, požitie, inhaláciu, pokožku.
  • - bola dermatologicky testovaná v Štátnom zdravotnom ústave Českej republiky a získala bezpečnostný list prípravku pre deti od narodenia a dospelých
  • - na základe  záťažového testu vyhovuje hodnoteniu antimikrobiálnej ochrany  kozmetického výrobku
  • - jej výroba, ako aj jej aplikácia je 100% ekologická, šetrí životné prostredie
  • -po použití ostane na čistenom povrchu len voda. Nie je treba čakať, utierať alebo oplachovať. V prípade potreby ošetrenú plochu len vysušíme čistou utierkou.

Ak by ste ale stále váhali a chceli si tento produkt najprv vyskúšať, je taktiež dostupný v menšom, 50 ml balení. Ak by vás tento produkt zaujal, môžete si o ňom pozrieť aj toto video od výrobcu.